Sierhekwerk

Hekwerk wordt veelal gemaakt van staal en kan je het in alle vormen buigen tot sierhekwerk. Het wordt daarna gecoat en ook verzinkt door het onder te dompelen in een bad met zink. Het staat mooi bij kastelen, bij kerken en ook bij musea om volop van te genieten. Het is een goede manier om een tuin mee te omheinen. Voor het oog is het erg mooi. Daarnaast is het ook nog onderhoudsvrij, uniek en geschikt voor maatwerk.

Niet elk hekwerk heeft dezelfde functie. En niet elke afrastering is volledig afgesloten. Zo zijn er mooie stenen muren met statige toegangspoorten, maar ook inritten die vrij te betreden zijn. Voor welk type hek je ook kiest, maak altijd een gefundeerde keuze, waarbij functie, prijs en uitstraling de grootste rol in spelen. Een klassiek hek bij een modern pand is niet uitnodigend voor de beoogde doelgroep, een goedkoop hek bij een monumentaal pand is ook geen gezicht. Pand en uitstraling moeten op elkaar afgestemd zijn.

Decoratief sierhekwerk

Van een sierhekwerk wordt vaak gedacht dat het hele klassieke hekken zijn. Dat kan inderdaad, maar er zijn tegenwoordig ook flink wat moderne varianten te krijgen. De klassieke hekwerken zijn te herkennen aan krullen, ornamenten en punten. Modernere varianten zijn veel strakker en missen het krullerige gezicht dat oudere hekken vaak wel hebben. Je kunt tegenwoordig ook zelf je sierhek ontwerpen of laten ontwerpen, waarna het volledig uniek en op maat gemaakt wordt door een leverancier.

Gemiddelde prijzen

De prijzen voor sierhekwerk zijn afhankelijk van een heleboel variabelen. Daarbij spelen als eerste natuurlijk de oppervlakte waarop het hek komt en de gewenste hoogte een rol. Als tweede geldt dat een speciaal ontworpen hek duurder is dan een standaard variant. Het materiaal speelt ook een rol. De keuze voor wel of geen toegangspoort en of deze automatisch opent of niet is ook van belang bij de totaalprijs. En als laatste natuurlijk of je het hek zelf plaatst, of dat je het laat plaatsen door de aannemer. Daarom variëren de prijzen van ongeveer €30 euro tot €90 euro per 100 x 100 cm. Dit is exclusief poort en montage van het sierhekwerk. Bij grote oppervlaktes is het raadzaam om meerdere offertes te laten opmaken. Dit kan je zomaar enkele honderden euro’s schelen.

Wat zijn de exacte kosten voor hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.