Schuifpoort

Veel mensen leven met het onveilige gevoel dat ongewenste personen zomaar hun tuin, en in extreme gevallen zelfs hun huis, kunnen betreden. Om dit onveilige gevoel tegen te gaan kun je ervoor kiezen om een schuifpoort te installeren die je tuin onbereikbaar maakt voor buitenstaanders. Het is een stevige en veilige optie, maar doet geen afbreuk aan de schoonheid van jouw tuin.

Wat is een schuifpoort precies?

Een schuifpoort is een soort tuinpoort die gebruik maakt van een schuifsysteem. Een schuifpoort bevat één of twee deuren (afhankelijk van jouw voorkeur). Deze deuren kunnen opzij geschoven worden. De schuifpoort is ontwikkeld voor grote oppervlakken, omdat hij minstens drie meter doorloopt. De poorten kunnen aangepast worden aan je eigen voorkeur, je kunt hiermee rekening houden met de inrichting van de rest van je tuin. De schuifpoorten verschillen bijvoorbeeld in het type materiaal dat gebruikt is bij de productie (hout en metaal).

Ondoordringbaar en dus veilig

Schuifpoorten zijn gemaakt van stevig materiaal, waardoor ze je tuin goed afsluiten. De schuifpoort vormt een barrière waar bijna niet doorheen te breken is. Bovendien kun je nog extra maatregelen nemen om de poort extra veilig te maken en om inbrekers af te schrikken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om extra sloten toe te voegen aan de poort. Je kunt kiezen uit ouderwetse hangsloten of een modernere versie, een elektrisch slot. Het laatste type slot vergrendelt de schuifpoort, de schuifpoort kan alleen worden ontgrendeld door het invoeren van een speciale code die door de eigenaar wordt ingesteld. Ook zijn er enkele andere technische snufjes die inbrekers op afstand houden. De meest erkende methode is camerabewaking (die je aan je poort kunt monteren). Niet alleen kun je hiermee de omgeving zelf in de gaten houden, het is ook minder aantrekkelijk voor insluipers om een terrein te betreden waar camera’s de boel in de gaten houden.

Wat zijn de exacte kosten van hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.