Prijzen 2019

De prijzen van hekwerk verschillen aanzienlijk omdat er vele soorten bestaan. En bij al die type hekwerken horen natuurlijk ook verschillende tarieven.

Kijk welke soorten hekwerk er zijn en kijk welke jouw voorkeur heeft. Kijk vervolgens naar de kwaliteit van het hekwerk en de prijzen. Hierna kun je de beste kwaliteit uitkiezen en nog lang genieten van mooi hekwerk.

Enkele voorbeelden van de prijzen

Om je een idee te geven van de prijzen zullen we je enkele voorbeelden geven. Zo kost gaashekwerk rond de €9 euro per strekkende meter. Ook is er dubbelstaafmat hekwerk welke €13 euro per strekkende meter kost. Ook is er spijlenhekwerk van €34 euro per meter. Misschien wil je er nog een tuinpoort bij? Deze zijn er al vanaf €160 euro. Er zijn ook enkele draaipoorten vanaf €275 euro en dubbele draaipoorten vanaf €475 euro. Je kunt ook kiezen voor een schuifpoort voor €875 euro. Daarnaast kun je de poorten uitrusten met een intercom voor €700 euro. Voor sierhekwerk gelden andere prijzen welke je het beste bij de verschillende aanbieders kunt opvragen. De prijzen zijn ook sterk afhankelijk van hoe je het graag wilt hebben. Hoe mooier en sierlijker, hoe hoger de prijzen vaak zullen zijn.

Let niet alleen op de prijs!

Natuurlijk kun je alleen op de prijs gaan letten. Weet echter dat hekwerk er voor vele jaren zal staan. Tenminste als je het juiste hekwerk hebt gekozen. Ook moet je kosten gaan maken om het hekwerk te laten plaatsen. Het is natuurlijk zonde om deze kosten dubbel te betalen, omdat je voor een slechte kwaliteit hebt gekozen voor de lage prijs.

Prijzen sterk afhankelijk van materiaalkeuze

Je wilt een nieuw hek plaatsen rondom je tuin? Je gaashekwerk vervangen voor een sierhek? Of alleen een balustrade plaatsen, of een hek bij het balkon? Maar wat voor een invloed heeft de keuze voor een bepaald type hekwerk op de prijs? En wat zijn de gemiddelde prijzen hekwerk voor het laten plaatsen in plaats van zelf monteren? Door vooraf op onderzoek uit te gaan, kan je een inschatting maken van de kosten voor het materiaal en het laten plaatsen van het geheel.

Startprijzen

Gaashekwerk is in verhouding het goedkoopst binnen de prijzen van de verschillende soorten hekwerk. Denk daarbij aan ongeveer €3 euro tot €25 euro per 100 x 100 cm. De variatie in prijs wordt veroorzaakt door het type gaas dat in het hek verwerkt zit. Je kan je voorstellen dat kippengaas goedkoper is dan tuingaas. Laat je het hekwerk monteren, dan moet je hier montagekosten van ongeveer €10 euro tot €20 euro per meter bij optellen. Een staafmat hekwerk is €15 euro tot €80 euro, exclusief montagekosten. Kosten zijn hier sterk afhankelijk van de vraag naar enkele of dubbele staafmatten. Een spijlenhekwerk kost je gemiddeld €35 euro tot €65 euro. Spijlenhekwerk is erg stevig, omdat het een volledig metalen hek is. Zeker bij een gecoat hek, ben je verzekerd van een lange onderhoudsvrije periode.

Exclusiviteit

Voor een sierhekwerk betaal je €30 euro tot €90 euro. Het geeft je veel vrijheid in het vormgeven van je omheining. Dat maakt het productieproces over het algemeen ook prijziger. Het aanleggen van een balustrade is het duurste binnen de prijzen. De kosten zijn sterk afhankelijk van het gekozen materiaal. Een glazen balustrade is relatief goedkoop, roestvrij staal is veel kostbaarder. Met €60 euro tot €300 euro per meter en exclusief montagekosten, is het bij het plaatsen van een balustrade, raadzaam verschillende offertes naast elkaar neer te leggen. Bedenk wel dat een mooi hek zeer van invloed is op de uitstraling van je pand.

Kom in contact met aanbieders

Er zijn zeer veel mogelijkheden als het aankomt op het kiezen van mooi hekwerk. Daardoor kan het vinden van een geschikt bedrijf in sommige gevallen best lastig zijn. Als je het aanbod in je regio vergelijkt kun je een betere keuze maken. Gebruik onze offerte service.

Wat zijn de exacte kosten voor hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.