Prijzen spijlenhekwerk

Spijlenhekwerken werden voorheen vooral door bedrijven gebruikt. Tegenwoordig zie je ze echter ook steeds vaker bij particulieren terug. Ze zijn vaak steviger dan een sierhekwerk. Bovendien hebben ze een strakkere uitstraling, wat bij modernere panden niet misstaat. Maar wat zijn nu de gemiddelde prijzen van een spijlenhekwerk? Hoe veilig zijn ze eigenlijk? En hoe kun je de kosten drukken?

Hekwerk en poort

Op de eerste plaats wordt een spijlenhekwerk meestal geplaatst ter verbetering van de veiligheid op het terrein. Daarom zullen de meeste spijlenhekwerken geleverd worden met een afsluitbare poort. De gemiddelde prijzen van spijlenhekwerk zijn €30 euro tot €70 euro voor een verzinkt hek en €50 euro tot €90 euro voor een gecoat en gekleurd hek. Een normale inlooppoort is ten minste €250 euro terwijl een schuifpoort al snel tegen de €1000 euro loopt. Het monteren van het geheel kost je gemiddeld €175 euro tot €200 euro per 2 uur. Wil je verzekerd zijn van extra veiligheid, dan kun je ervoor kiezen om een heel hoog hekwerk te laten plaatsen, of om een puntenkam of extra prikkeldraad te plaatsen. Dit alles zal de prijs doen stijgen. Je houdt de kosten laag door verschillende offertes te vergelijken en de montage zelf te doen.

Extra beveiliging

Een hek, hoe stevig en hoog, is en blijft in sommige gevallen slechts een obstakel. Om indringers nog verder af te schrikken, bestaat de mogelijkheid tot alternatieve terreinbeveiliging. Denk hierbij heel simpel aan een waakhond, maar ook een beveiliger, of detectieapparatuur en een camerasysteem zijn uitermate geschikt om de veiligheid te vergroten. Een bodem- of hekdetectie geeft een alarmsignaal af aan de eigenaar of de meldkamer als het detectiesignaal verstoord wordt. Daardoor kan er snel en adequaat gereageerd worden. De prijzen voor deze extra beveiliging zijn moeilijker in te schatten. Voor een goed overzicht is het verstandig om meerdere aanbieders te contacteren.

Wat zijn de exacte kosten van hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.