Prijzen sierhekwerk

Sierhekwerk wordt gemaakt in allerlei uitvoeringen. Modern of klassiek, decoratief of functioneel, hoog of laag en met of zonder toegangspoort. De kosten worden ook bepaald door de keuze of je het hekwerk gaat monteren, of dat je het laat plaatsen door een professional. Daarom is het moeilijk om zelf een inschatting van de prijs te maken als je het wilt laten plaatsen. Het opvragen van verschillende offertes kan je veel geld opleveren, zeker bij grote oppervlakten.

Klassiek of modern

Als je denkt aan sierhekwerk, dan denk je al snel aan de klassieke variant met sierlijke lijnen, speerpunten, krullen en ornamenten. Dit type hek zie je veel rond monumentale panden en in parken. Er zijn tegenwoordig ook een aantal moderne varianten van sierhekwerk te koop. Deze hekken zijn over het algemeen strakker vormgegeven. Er zijn bedrijven die je persoonlijke ontwerp kunnen beoordelen en fabriceren. Daardoor krijg je een uniek hekwerk, perfect passend bij jou pand of terrein. Hier zijn over het algemeen extra kosten aan verbonden, wat de prijzen van sierhekwerk per meter duurder maakt.

Gemiddelde prijzen per meter

De prijzen sierhekwerk beginnen bij ongeveer €30 euro voor een hek van 1 x 1 meter, tot €90 euro voor eenzelfde afmeting. Dan heb je het puur over het materiaal. Montagekosten moet je hierbij nog optellen. Wil je het hekwerk af kunnen sluiten met een poort in dezelfde stijl, dan moet je deze los berekenen. De kosten van de poort zijn ook weer afhankelijk van de gewenste breedte en of een automatische vergrendeling gewenst is.

Als je budget toereikend is, kun je besluiten om hekdetectie of een camerasysteem te plaatsen om de veiligheid op het omheinde terrein te vergroten. Bij een sierhekwerk is het niet zo mooi om dit heel opvallend te plaatsen. Daarom kiezen mensen vaak voor een onzichtbare extra beveiliging. Zichtbare beveiliging schrikt onbevoegden eerder bij voorbaat af, onzichtbare beveiligingssystemen leveren vaker een betrapping op heterdaad op.

Wat zijn de exacte kosten van hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.