Prijzen gaashekwerk

Een gaashekwerk kan op verschillende manieren behandeld zijn, wat de prijzen sterk beïnvloedt. Een gaashekwerk is opgebouwd uit verticale steunpalen, die onderling verbonden zijn met gazen matten. Deze matten bestaan uit in elkaar gevlochten ijzeren draden die onderling gelast zijn. Deze ijzeren draden zijn afgewerkt met zink, een coating, of plastic, wat ze beter beschermt tegen roestvorming.

Hierdoor blijven de hekken langer goed. Hekken die afgezet zijn met plastic zijn ideaal om planten tegenaan te laten groeien, omdat plastic niet scherp is. Voor een weiland is plastic niet geschikt, omdat dieren het plastic eraf knagen, wat ongezond en onveilig is. De verschillende behandelingen en het materiaal van de tussenpalen bepalen grotendeels de kosten. Een laatste variabele is de prijs voor de montage. Tenminste als je het hek niet zelf plaatst.

Kosten

Gemiddeld liggen de prijzen van gaashekwerk tussen de €3 euro en €25 euro voor 1 x 1 meter. Ongediertegaas of dierengaas is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld tuingaas en harmonicagaas. Een houten middenpaal kost maximaal €10 euro. Dit is prima geschikt voor een ren of een kleine afrastering. De prijs voor een metalen paal begint bij €20 euro per meter. Bij een hekwerk van harmonicagaas is het noodzakelijk om ook een horizontale paal te plaatsen, om het gaas aan de bevestigen en de scherpe kanten van het hek af te halen. Deze extra buis kost ongeveer €25 euro per meter.

Alternatieve hekwerken

Als de stevigheid en de prijzen van gaashekwerk je tegenvallen, zijn er enkele alternatieven te bedenken. Een spijlenhekwerk of een staafmat hekwerk is een stuk steviger, maar ook wel wat prijziger. Een houten hekwerk of tuinschotten zijn vaak goedkoper en gemakkelijker te plaatsen. Je kunt pas een goede keuze maken als je de verschillende hekwerken in ware grote en stevigheid gezien en getest hebt. Bezoek daarom eerst een leverancier voordat je een hek bestelt.

Wat zijn de exacte kosten van hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.