Montage

Een tuin is niet compleet zonder mooie omheining. Het maakt je tuin af en zorgt voor extra uitstraling. Omheiningen komen in vele soorten en maten. Mensen die echt willen uitpakken kiezen voor een mooi hekwerk. Het hekwerk heeft een mooi klassiek uiterlijk en is tevens een degelijke afsluiting van je tuin. Het maakt je tuin veilig, omdat het binnendringers buiten houdt. Om dit te bewerkstelligen moet het hekwerk stevig zijn en op een stevige manier geplaatst worden. De montage van het hekwerk moet dan ook zeer zorgvuldig en nauwkeurig gebeuren. Dit is de reden dat het plaatsen van een stevige omheining niet zo 1, 2, 3 is gebeurd. Er zijn veel dingen waarop gelet moet worden bij de plaatsing. Het is dan ook niet verstandig om hier zelf je handen aan te branden, er zijn genoeg bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en die ervoor kunnen zorgen dat je hekwerk voor een lange tijd stevig in de grond staat.

Valkuilen bij het plaatsen van het hekwerk

Bij het plaatsen van een hekwerk zijn er een aantal praktische zaken waar je tegenaan loopt. Deze zaken zijn verschillend van aard. Zo heb je bijvoorbeeld te maken met juridische zaken. Het is namelijk zo dat een erf vooraf bepaalde grenzen heeft. De eigenaar van het erf moet ervoor zorgen dat deze grenzen niet worden overschreden. Ook niet wanneer hij of zijn een hekwerk laat plaatsen. Het hek moet dus zo geplaatst worden dat het hek netjes binnen of op de grens wordt geplaatst.

Verder heb je de technische kant. Degene die het hekwerk plaatst moet ervoor zorgen dat de grond eerst mooi egaal wordt gemaakt, zodat het hek waterpas staat na plaatsing (zowel horizontaal als verticaal). Verder moet het hek stevig staan, dus het fundament (vaak wordt het hek overeind gehouden door grote staande palen) moet stevig in de grond staan. Tot slot moet de afwerking perfect zijn, zodat het hekwerk er ook mooi uitziet.

Wat kost een hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.