Maaswijdte

Er zijn vele eigenschappen die je hekwerk de uitstraling geven die je vindt passen bij je hekwerk, je tuin en/of woning. Je kunt hierbij denken aan het materiaal, je kunt immers kiezen uit hekwerken die zijn gemaakt van hout of van metaal. Verder bepaalt de kleur van het hekwerk voor een groot deel de uitstraling van het hek. Met de combinatie van deze eigenschappen kun je bepalen of het een klassieke constructie wordt, of dat het toch een meer moderne en hippe uitstraling krijgt. Er zijn echter nog meer kenmerken die het hekwerk zijn karakter geven. Een van deze kenmerken is de maaswijdte, dat voor een groot deel het uiterlijk van het hekwerk bepaalt.

Maaswijdte is een technische term die wordt gebruikt om aan te geven hoeveel gaten er in een oppervlak zitten. In het geval van een hekwerk geeft het aan hoeveel ruimte er tussen de spijlen, of in het gaas zit. Het geeft dus aan hoe groot de gaten zijn die in het gaas zitten. Dit is per hekwerk verschillend, je kunt bij de aanschaf van een hekwerk zelf bepalen wat voor maaswijdte het gaas heeft.

Een ruimtelijk idee

Omdat je door gaaswerk heen kunt kijken, kan dit het terrein een ruimtelijker idee geven. Hierbij is de keuze voor de maaswijdte zeer relevant. Omdat je in veel gevallen graag ziet wat er op het stuk grond gebeurt, en omdat je wilt kunnen genieten van de vrije natuur, is het goed voor te stellen dat je voor een ruime maaswijdte kiest. Hetzelfde geldt voor een hekwerk dat is bedoeld om een tuin te versieren. Je wilt in een dergelijk geval wel tussen de spijlen en/of ander metaal van het hekwerk door kunnen kijken, omdat je je hekwerk afstemt op de stijl van de tuin. De combinatie van een hekwerk en een tuin vormen zo een coherent geheel.

Wat kost een hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.