Gaashekwerk

Een goed gaashekwerk is opgebouwd uit metalen draden, die in elkaar gevlochten en gelast zijn. Door een afwerklaag van bijvoorbeeld zink, is je gaashek beschermd tegen roest. Wil je gaas dat nog onderhoudsvriendelijker is, dan moet je kiezen voor gecoat gaas. Dit gaas is geverfd, waardoor het nog beter bestand is tegen corrosie. Een andere manier van het hek beschermen, is door er een plastic laagje op aan te brengen. Dit is zeer geschikt voor in tuinen, want het plastic is minder scherp voor klimmende planten. Voor een weide met knagende dieren is een plastic coating niet geschikt, omdat het plastic los kan laten. Dit kan leiden tot verstikkingsgevaar of vergiftiging bij de dieren.

Tuin afrasteren met gaas

Tegenwoordig kiezen aardig wat mensen voor een tuinafrastering van gaas. Het voordeel van gaas ten opzichte van andere omheiningen, is dat het in vergelijking met een tuinschot, veel minder onderhoud vergt. De prijs van een gaashekwerk is daarentegen lang niet zo hoog als die van een staafmathekwerk of een spijlenhekwerk. Het gaas kan je prima laten begroeien met planten, of laten bevlechten, waardoor je nauwelijks inkijk hebt in je tuin. En het voordeel van een gaashekwerk is, dat je door een slimme keuze, zoals ongediertegaas, ratten en muizen buiten je tuin kan houden.

Gaashekwerk in de landbouw

Weilanden worden regelmatig afgezet met een gaashekwerk. Ook kleinvee kan met een gazen afrastering goed binnen gehouden worden. Er zijn gaassoorten met verschillende soorten grootten, geschikt voor volières, konijnenhokken of schapenvelden. Door een stroomvoorziening in het hek te plaatsen, houd je vee gegarandeerd binnen.

Gaas op het bedrijventerrein

Gebruik je gaas voor je bedrijventerrein? Door een overklimbeveiliging te plaatsen op je hekwerk, geef je de omheining een robuuste uitstraling. Door toevoeging van een extra (hellende) afrastering van prikkeldraad, beneem je indringers de lust tot klimmen.

Wat zijn de exacte kosten voor hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.