Gaashekwerk met klimop

Mensen willen graag een veilige woonomgeving. Daarom kiezen ze vaak voor een omheining rondom het erf of de tuin. Een gaashekwerk is heel erg geschikt voor het minder toegankelijk maken van je tuin. Maar een hek van gaas biedt erg weinig privacy. Dat is op te lossen door het gaashekwerk met klimop te laten begroeien, of met rieten matten of folie te laten doorvlechten.

Begroeiing met klimop

Om een zachte, vriendelijke uitstraling te krijgen in je tuin, kun je je gaashekwerk met klimop laten begroeien. Klimop is winterhard en blijft dus lange tijd goed. Het nadeel van klimop is dat je er flink allergisch voor kan zijn. Een klimop nodigt vogels uit om in je tuin te komen nestelen. De bloemen trekken tal van vlinders aan. Een klimop blijft het gehele jaar door groen, kan ook in de schaduw groeien en vergt weinig onderhoud.

Andere planten

Ben je allergisch voor klimop, dan zijn er nog voldoende andere opties om je hek mee te laten begroeien. Denk hierbij aan een bruidsluier, een Kamperfoelie, een Wingerd of een Clematis. De Clematis geeft erg mooie bloemen in het voorjaar en de zomer. Een vuurdoorn geeft een schitterend effect en is ook een aantrekker voor vogels in allerlei soorten en maten. Een haag van heesters of coniferen kan ook erg mooi zijn.

Tuincentra geven advies

Heb je zelf geen groene vingers, maar wil je je gaashekwerk met klimop of andere planten laten begroeien, neem dan een tuincentrum in de arm om je te adviseren welke planten geschikt zijn en hoe je ze moet plaatsen. En als je het echt niet meer zelf weet, schakel je een tuinman in. Die kan de schutting dan ook goed onder controle houden. Klimplanten hebben nogal de neiging om alles te overwoekeren. Tot in de kleinste kiertjes van je huis of schuur.

Wat zijn de exacte kosten voor hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.