Doe-het-zelf

Over het algemeen wordt het afgeraden om hekwerken zelf te plaatsen in je tuin, weiland of ander terrein. Het is een precaire operatie en omdat je wilt dat het hekwerk zo lang mogelijk mee gaat, is het belangrijk dat het stevig staat. Daartoe moet er zorg besteed worden aan de montage van het hekwerk. Toch is het wel mogelijk om dit zelf aan te pakken, mits het goed gebeurt. De meeste typen gaashekwerken zijn niet al te ingewikkeld en dus relatief eenvoudig te plaatsen. Zorg er echter wel voor dat met name de steunpalen stevig in de grond staan. Bekijk eerst de nodige informatie voor je aan de slag gaat. Het zou immers zonde zijn als je na twee jaar je hekwerk weer moet vervangen.

Doe-het-zelf onderdelen aanschaffen

Voor de echte doe-het-zelver zijn er losse hekwerk onderdelen verkrijgbaar in bouwmarkten en webshops. Het grootste voordeel van het zelf plaatsen van een hekwerk is het feit dat je het hekwerk helemaal zelf kunt ontwerpen en samenstellen. Je koopt immers de onderdelen die je nodig hebt zelf en bepaalt hoe groot het hekwerk wordt en welk materiaal je gebruikt bij het plaatsen. Ook kies je zelf de kleur en versiering. Zorg er echter wel voor dat je een goed idee hebt voordat je de doe-het-zelf onderdelen voor je hekwerk aanschaft. Het helpt om van tevoren een ontwerp op papier te zetten en precies uit te tekenen waar het hek komt te staan. Het is belangrijk om dit goed uit te meten.

Als je bij het aanschaffen van doe-het-zelf hekwerk onderdelen twijfels hebt over de keuze voor het benodigde materiaal, schroom dan niet om bij een bouwmarkt informatie in te winnen. Er zijn genoeg experts die kennis hebben van het materiaal en die jou kunnen vertellen waar je op moet letten bij de montage van het hekwerk.

Wat zijn de exacte kosten voor hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.