Coating

Sierhekwerk is gracieus en stijlvol door zijn fraaie vorm en het materiaal waar hij van gemaakt is. Het wordt gebruikt om eens stijlvolle tuin extra glans te geven of om kerken, bibliotheken, musea en andere bijzondere gebouwen te omheinen. Om de uitstraling van het sierhekwerk af te stemmen op zijn omgeving, is de keuze voor de coating van cruciaal belang. Nadat het hekwerk is verzinkt krijgt het een verflaag door het aanbrengen van een speciaal soort poeder. Dit proces wordt coaten genoemd. Vaak worden hiervoor standaardkleuren als donkergroen, wit en zwart gebruikt. Dit komt omdat dit natuurlijke kleuren zijn die in veel omgevingen goed tot uiting komen. Je kunt er echter ook voor kiezen om het hekwerk een andere (bijzondere) kleur te geven, die is afgestemd op het gebied dat het afsluit.

Jij bent je eigen architect

Bij het aanschaffen van sierhekwerk heb jij de regie in handen. Je kunt zelf zorgen voor het design van je tuin en dus ook van het hekwerk dat je wilt laten plaatsen. Je kiest het materiaal van het hek, evenals de vorm en grootte. De keuze voor de kleur van de coating ligt ook volledig in jouw handen. Er zijn legio mogelijkheden. In principe is het mogelijk om iedere kleur uit de RAL lijst (een lijst met alle kleuren verf die verkocht worden) te kiezen. Uiteraard kan het zo zijn dat je het zelf lastig vindt om een geschikte kleur te vinden voor jouw hekwerk. In dat geval zijn er een aantal standaard kleuren beschikbaar die veel voor hekwerken worden gebruikt. Deze kleuren hebben over het algemeen een natuurlijk uiterlijk, waardoor het in veel omgevingen tot zijn recht komt.

Jij maakt de sier

Met een mooi design maak jij de sier. Een sierhekwerk geeft namelijk een sierlijk, stijlvol en klassiek tintje aan de uitstraling van je tuin of aan dat van een andere omgeving waar het hekwerk wordt geplaatst.

Wat zijn de exacte kosten voor hekwerk?

Kom in contact met lokale leveranciers en vergelijk het aanbod om te besparen op de aanschafkosten van hekwerk. Gratis en vrijblijvend.